4 dôvody, prečo skoncovať s klasickým sprejovým dezodorantom

4 dôvody, prečo skoncovať s klasickým sprejovým dezodorantom

Z lásky k planéte a z lásky k prírode vám na naše stránky prinášame holandskú značku We love the Planet. Ako už názov napovedá jedna sa o prírodnú kozmetiku s jedinečným, udržateľným a poctivým prístupom, kde každý jeden výrobok je originál, ako v prírode. :)

V dnešnom článku sa primárne zameriame na prirodzený prechod od používania klasických dezodorantov s obsahom alkalických solí na ich alternatívne verzie, na ktoré sa We love the Planet značka zameriava.

Prečo by sme mali dennodenne voliť tuhý alebo krémový dezodorant, keď použitie formou spreja je také jednoduché?

Dokonalý deň si väčšina ľudí predstavuje v spojitosti s celodennou sviežosťou bez nepríjemného zápachu. To je vlastne dôvod, pre ktorý si ľudia zaobstarávajú dezodoranty. Avšak samotný pot je v podstate bez zápachu. Zápach potu vzniká, keď sa čiastočky potu z potných žliaz spoja s baktériami na povrchu tela. Pokiaľ sme schopní sa zbaviť týchto baktérií, tak sa zbavíme aj nepríjemného zápachu.

Najdôležitejšie je zamyslieť sa nad tým, akým spôsobom bývajú tieto typy sprejov vyrábané a čo spolu s ich každodenným používaním (hliník, silikóny, alkalické soli,…) vchádza do nášho tela. Rovnakými myšlienkami totiž začala aj produkcia We love planet dezodorantov a dala si za cieľ vytvoriť dezodoranty na prírodnej báze.



Pokiaľ váhate so skoncovaním s klasickým sprejovým dezodorantom, zhrnuli sme pre vás zopár výhod používania ich ekologickejších alternatív. :)

  1. We love deodorant neobsahujú hliník ani žiadne syntetické látky. Dezodoranty obsahujú len čisto prírodné ingrediencie, ktoré pozitívne vplývajú na našu pokožku.

  2. Sóda bikarbóna zamedzuje baktériam v strete s potom, čím bojuje už s príčinou vzniku nepríjemného zápachuPretože bez baktérií nie je žiaden telesný zápach. ;)

  3. Póry nie sú upchaté, naďalej pracujú, avšak škrob v zložení nám zaručuje absorbciu väčšiny vlhkosti.

  4. Balenia sú 100% recyklovateľné. Kovové alebo papierove obaly jednoducho po vypoužívaní vyseparujeme.

 

Aké konkrétne typy nám značka We love the Planet ponúka?

Prírodné krémové dezodoranty

Nie sú v nich pridané žiadne škodlivé zložky a neobsahujú hliník. S obsahom 100% prírodných zložiek je tento dezodorant tou lepšou voľbou pre vašu pokožku ale i planétu. Každá recyklovateľná plechovka obsahuje 48 gramov produktu a sú k dispozícií v ôsmich rôznych vôňach pre mužov aj pre ženy. 

Použitie: malé množstvo votrieme do oblasti podpazušia pomocou prstov, jedno balenie vydrži približne 3 mesiace (napríklad Mighty Mint)

 

 

Prírodné tuhé dezodoranty:

Druhou možnosťou zo sortimentu We love the Planet sú dezodoranty v podobe tyčinky. Obsahom prírodných ingrediencií, výdržou až 24 hodín aj účinkom sú obe možnosti rovnaké. Samozrejmosťou je absencia akýchkoľvek syntetických látok. Pokiaľ vám je nanášanie za pomoci prstov nepríjemné, s balením vo forme tyčinky si jednoducho votriete dezodorant priamo do podpazušia. Na našom eshope viete nájsť 5 rôznych vôni s gramážou 65 g, ktoré priemerne vystačia na 2-3 mesiace používania. (napríklad Lovely lovender)

 

 

Okrem dezodorantov naša stránka ponúka aj We love the Planet difuzéry so 100% éterickými olejmi. Neobsahujú chemikálie a na rozdiel od konvenčných vonných tyčiniek nespôsobujú žiadne alergické reakcie, Ich unikátne vône sú udržateľne zhotovované v Ázií a následne zmiešavané francúzskymi parfumérmi. Difuzéry We love the Planet sú na našej stránke k dispozícií v šiestich príjemných vôňach. Dlhotrvajúcu príjemnú vôňu zabezpečujú aj ručne zbierané a sušené kajutové vetvičky z okolia We love the Planet továrni. Ich prirodzený výskyt nemá žiaden negatívny vply na miestny ekosystém.

napríklad Spiritual spa



TIP od nás: Na redukciu potenia zásadne vplýva zdravá životospráva, uzatvoreniu potných žliaz napomáha pitie výluhu zo šalvie lekárskej a na celkové upokojenie organizmu sa odporúča doplniť magnézium. :)

Zdroj: https://www.bioruza.sk/a/4-dovody-preco-skoncovat-s-klasickym-sprejovym-dezodorantom

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.