Ak chcete nahradiť klasickú múku oveľa zdravšou variantou, siahnite po mandľovej múke. Nezanechá vám arómu ako ostatné orechové, či iné náhrady a pritom sa dokonale prispôsobí. Áno, je síce pravda, že je to podstatne drahšia voľba, ale osobne si myslím, že zdravie každého z nás je na nezaplatenie.

Prejdime teda k samotnému receptu. Na cookies z mandľovej múky teda potrebuejme: 

  • 1/2 šálky roztopeného ghee masla
  • 1/4 šálky roztopeného kokosového oleja
  • 3/4 šálky trstinového alebo kokosového cukru
  • 2 lyžičky mletej vanilky
  • 2 veľké vajcia
  • 1/2 lyžičky sódy bikarbóny
  • 1/2 lyžičky soli
  • 3 šálky mandľovej múky svetlej
  • 1 a 1/4 šálky 80-90% čokolády (polámanej na kúsky)

Postup:

Zahrejte rúru na 180°C a pripravte si plech na pečenie vystlaný papierom na pečenie. 

Mixérom v nádobe rozmixujte do krémova maslo, kokosový olej a cukor. Pridajte vanilku, vajcia a mixujte, až kým sa ingrediencie nespoja.

Pridajte sódu so soľou a do zmesi postupne pridávajte mandľovú múku tak, aby sa všetko dobre premiešalo. Medzitým postupne prihoďte aj podrvenú čokoládu.

Hotovú zmes vytvarujte do kruhového tvaru cookies a umiestnite na plech v dostatočných rozostupoch od seba(okolo 7-8cm). 

Pečte 11-13 minút, alebo až kým cookies nezhnednú do zlatova po krajoch. 

V tomto recepte viete nahradiť cukor aj diabetickou variantou - xylitolom alebo erythritolom. 

Prajeme dobrú chuť!