KUKURIČNÁ múka 1kg
Kód: 032061Podrobný popis
Zloženie: kukuričná múka
Krajina pôvodu: Maďarsko
Kukurica pôvodom pochádza zo strednej Ameriky z oblasti dnešného Mexika, odkiaľ bola rozšírená do severnej Ameriky a neskôr aj Európy. Je preto zahrnutá v množstve mexických receptov ako je kukuričná tortilla. V Rakúsku škubánky, v Taliansku polenta Dnes je kukurica po pšenici a ryži najpestovanejšou obilninou na svete.
Kukurica je zdrojom vitamínov B, pozitívne ovplyvňuje funkciu našich orgánov a metabolizmus. Obsahuje stopové množstvo minerálov ako železo, horčík, zinok, mangán, selén. V kukurici je obsiahnuté určité množstvo glukózy, ktorá dodáva nášmu telu energiu a zvyšuje odolnosť voči stresu. Obsahuje aj vlákninu.
Zo sušeného kukuričného zrna sa pomletím vyrába kukuričná múka hladká alebo polohrubá, najhrubšia je kukuričná krupica. Kukuričná múka nájde využitie najmä v exotickej a mexickej kuchyni, rovnako tak aj v tradičných receptoch ako bezlepková náhrada pšenice. Kukuričná polenta, typicky taliansky pokrm, je kaša z kukuričnej múky alebo krupice. Kukuričná múka je z prirodzene bezlepkovej plodiny a je vhodná na bezlepkovú diétu.
Použitie:
Kaša na raňajky.
Zahusťovanie - kukuričná múka vám dobre zahustí omáčky aj polievky.
Obaľovanie - kukuričná múka je tiež skvelá na obaľovanie.
Knedle, halušky - múku dobre využijete aj pri príprave varených príloh.
Pečivo - z tejto múky možno pripraviť napríklad aj chlieb alebo muffiny, odporúčame kombinovať kukuričnú múku s pšeničnou.
Tortilly - 1 šálka kukuričnej múky, 1/2 šálky vody, soľ podľa chuti, to všetko vypracujte do cesta, vyvaľkajte placky, ktoré potom upečte bez oleja na panvici.
Nutričné hodnoty v 100g: |
|
Energia: |
1401KJ/330kcal |
Tuky: |
3,0g |
z toho nasýtené mastné kyseliny: |
0,4g |
Sacharidy: |
70,0g |
z toho cukry: |
1,3g |
Bielkoviny: |
8,6g |
Soľ: |
0,01g |
Upozornenie: Skladujte na suchom a tmavom mieste.
Dodatočné parametre
Kategória: | Múky |
---|---|
Hmotnosť: | 1.01 kg |
Balenie: | 1000g |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.