Obsahuje jedinečné množstvo vitamínov a minerálnych látok. Nachádzajú sa v nej všetky vitamíny skupiny B (okrem vitamínu B12) aj vitamín E. Obsah selénu je veľmi dôležitý pri...
Špaldová múka biela obsahuje jedinečné množstvo vitamínov a minerálnych látok. Nachádzajú sa v nej všetky vitamíny skupiny B (okrem vitamínu B12) aj vitamín E. Obsah selénu je...
Obsahuje jedinečné množstvo vitamínov a minerálnych látok. Nachádzajú sa v nej všetky vitamíny skupiny B (okrem vitamínu B12) aj vitamín E. Obsah selénu je veľmi dôležitý pri...
Tekvicové semienka sú bohaté na nenasýtené omega mastné kyseliny 3, 6 a 9 fytosteroly (rastlinné hormóny), bielkoviny, enzýmy, karotény, provitamíny vitamínu A, vitamín C, B1,...
Quinoa vyniká veľmi vysokým obsahom bielkovín (vyšším než ostatné obilniny) a vyrovnanú skladbou esenciálnych aminokyselín. Neobsahuje lepok a je veľmi ľahko stráviteľná....
Sirup z agáve je prírodným mexickým sladidlom na báze fruktózy. Rastlina agáve je tradičnou súčasťou stravy amerického juhozápadu.
Sirup z agáve je vlastne koncentrovaná šťava...
KOKOSOVÝ OLEJ je ideálnym olejom na pečenie, varenie a vyprážanie, nakoľko je odolný voči vysokým teplotám a nedá sa prepáliť (nevytvárajú sa nezdravé karcinogénne látky). Je to...
Kurkuma sa používa v kari korení a iných koreniacich zmesiach, nachádza sa vo worchestrovej omáčke. Kurkuma je prírodné potravinárske farbivo (do bezvaječných cestovín,...
Zázvor, známy tiež ako ďumbier, sa už oddávna pestuje v tropickej Ázii. Využíva sa najmä v ázijskej kuchyni. Zázvor je vhodnou prísadou do polievok, medovníkov, sušienok,...
bez pridaných cukrov
bez konzervantov
Hrozienka asi väčšina z nás pozná ako súčasť zákuskov a sladkých jedál. Je to škoda, dobré bude ak ich začnete jesť namiesto sladkostí....
Vysokým obsahom vlákniny a nulovým obsahom sacharidov dávajú mandle nižší glykemický index potravinám, ktorých sú súčasťou. Majú vysoký obsah horčíka, ktorý tiež hraje veľkú...
Vhodné na pečenie chleba, na posyp pekárenských výrobkov a slaného pečiva, do šalátov.
Ľanové semienka sú výborné pri gastrointestinálnych ochoreniach - proti zápche, pri...
Vhodné na pečenie chleba, na posyp pekárenských výrobkov a slaného pečiva, do šalátov.
Ľanové semienka sú výborné pri gastrointestinálnych ochoreniach - proti zápche, pri...
5 pekanových orechov obsahuje asi šestinu odporúčanej dennej dávky zinku, ktorý je zásadný pre fungovanie bielych krviniek, ktoré bojujú proti baktériám a vírusom, vrátane...
Strúhaný kokos je produktom z dužiny kokosového orecha. Najčastejšie sa nám asi spája strúhaný kokos s koláčom, zákuskom alebo tortou. Pravidelným používaním strúhaného kokosu...
Túto (pre nás nezvyčajnú) surovinu používali už starí Mayovia na svoje zasýtenie. Tapioka je chuťovo takmer neutrálny škrob, ktorý sa získava zo spracovaného a vysušeného koreňa...
Amarantová múka je prirodzene bezgluténová múka. Je vyrobená z rastliny Láskavca. Oproti ostatným obilninám má vysoký obsah bielkovín. Obsahuje aminokyselinu lyzín, ktorá je...
Gaštanová múka sa používa pri bezgluténovej diéte, pretože neobsahuje bielkovinu glutén. V kuchyni má všestranné využitie. Vhodná je na pečenie, vysmážanie aj obaľovanie. Môže...
Múka z maku nie je totožná s mletým makom! Rozdiel je v tom, že v prípade múky sa pomocou lisovania za studena odstráni z maku olej a až následne sa mak zbavený oleja zomelie na...
V prvej fáze sa z lieskových orechov mechanicky, bez použitia chemikálií vylisuje olej, následne sa pomelú na jemnú múku. Vďaka tomuto postupu sa zníži nielen obsah oleja, ale...
Mandľová múka neobsahuje nič iné, ako mandle. Môže sa použiť na pečenie, varenie, na prípravu krémov a plniek, k zahusťovaniu, buď samostatne alebo miešať s ostatnými múkami....
Mandľová múka neobsahuje nič iné, ako mandle. Môže sa použiť na pečenie, varenie, na prípravu krémov a plniek, k zahusťovaniu, buď samostatne alebo miešať s ostatnými múkami....
Kokosová múka vznikla predovšetkým na podporu a uľahčenie paleolitického stravovania, ale rovnako dobre zapadá aj do diéty bez alergénov a s nízkym obsahom...
Prírodný olej z čiernej repky, ktorý má v porovnaní s rafinovaným repkovým olejom veľmi intenzívnu, zvláštnu trpkastú chuť a žltohnedú farbu v dôsledku tradičnej...
Každý ho pozná, každý ho miluje: olivový olej! Aby mohol naplno rozvinúť svoju silu, mal by byť vždy lisovaný za studena, natívny a organický. Iba prírodný olivový...
Z fľaštičky vyteká štajerský tekvicový olej, sýto zelený a s intenzívnou vôňou orieškov. Jeho chuťové aspekty pripomínajú vlašské orechy, chrumkavý chlieb a jemný...
Sezam je považovaný za najstaršiu olejninu na svete. Je cenený najmä pre vysokokvalitné tuky, ktoré obsahuje. Typické pre sezamový olej je jeho svetložltá farba,...
Opojná vôňa lieskových orieškov a nugátu láka pokvapkať olejom dezerty ako müsli, koláče, palacinky či ovocný šalát. Toto je tá správna voľba pre každého gurmána, pretože na...
Ak chcete premeniť svoje každodenné jedlo na niečo vynikajúce, olej z hroznových jadierok Zweigelt je tou správnou voľbou. Olejová špecialita jemne pripomína červené hrozno a...
Kvalitný BIO mandľový olej lisovaný za studena má náročnú dvojúlohu: v kuchyni žiari svojou jedinečnou chuťou a v kozmetike je obľúbený pre svoju šetrnosť k pokožke. BIO...
Olej z maku má jemne kyslú, jemne orieškovú chuť, ktorá sa môže naplno rozvinúť najmä v studenej kuchyni. Makový olej vďaka svojmu optimálnemu zloženiu prináša rozmanitosť...
Makadamový orech pôvodom z Austrálie je jedným z najjemnejších orechov na svete. Intenzívnu chuť si orech zachováva aj v rovnomennom oleji, ktorý je rovnako obľúbený v...
Nefiltrovaný ľanový olej Pödör má farbu slnka a vyslovene jemnú, charakteristickú a príjemnú arómu. Je prirodzeným zdrojom vitamínov, stopových prvkov a minerálnych...
Sezamové cestoviny sú bezlepkové cestoviny. Tento produkt vznikol predovšetkým na podporu a uľahčenie paleolitického stravovania, ale rovnako dobre zapadá aj do diéty bez...
Kokosová múka vznikla predovšetkým na podporu a uľahčenie paleolitického stravovania, ale rovnako dobre zapadá aj do diéty bez alergénov a s nízkym obsahom...
Olej z hroznových jadierok môže:
pôsobiť ako účinný antioxidant, môže byť ľahko stráviteľný
chrániť cievny systém, posilňovať cievy, znižovať riziko vzniku trombózy...
Používame súbory cookie, aby sme vám umožnili pohodlné prehliadanie webovej stránky a vďaka analýze neustále zlepšovali jej funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac informácií