K sviatočnému veľkonočnému jedlu patrí aj chutný chlebík. Ten si však môžete dopriať aj počas celého roka. Upečte si domáci chlebík zo špaldovej múky. Bude lahodný a pritom zdravý.

Postup prípravy špaldového chlebíka:
 
1. Vo väčšom pohári zmiešajte 3/4 šálky horúcej vody, 1/4 šálky medu alebo agáve sirupu a 2 lyžice droždia.
2. Vo veľkej mise zmiešajte 2 a 2/3 šálky teplej vody, soľ a olej.
3. Pridajte polovicu špaldovej múky a kvások z prvého kroku. Dobre premiešajte.
4. Pridajte zvyšok múky a mieste po dobu asi 8 až 10 minút.
5. Predhrejte rúru na 200°C a vypnite ju. Zapekaciu misu vymastite olejom a cesto v nej nechajte kysnúť v rúre.
6. Po vykysnutí môžete cesto rozdeliť na tri menšie alebo menej väčších bochníkov. Nechajte kysnúť cesto znovu.
7. Pečte pri 220°C približne 20 - 25 minút.
 
Dobrú chuť :)