Suroviny:
1 čl horčice jablkové balsamico Pödör
1 žĺtok
1/2 strúčika cesnaku
100 ml BIO konopného oleja PÖDÖR
2 ČL PÖDÖR balzamiko Jablkové C3
štipku himalájskej soli
štipku čiernej rasce
Príprava 10 minút / Porcie 4
Tip: Odporúčame k mäsu, rybám, cestovinovým šalátom alebo do sendviča.
Postup
- Suroviny použijeme pri izbovej teplote. Žĺtok premiešame so soľou, korením, pol strúčikom cesnaku, 2 čajovými lyžičkami jablkového balzamového octu Pödör a 1 čajovou lyžičkou horčice jablkové balsamico Pödör. Použijeme elektrický šľahač.
- Elektrickým šľahačom primiešame bio konopný olej Pödör najprv po kvapkách, potom dolievajúc stále viac, až kým zo zmesi nebude hustá kaša.
- Takto vytvorená majonéza sa môže konzumovať v ten deň. Surový žĺtok môžeme nahradiť aj vareným žĺtkom, takto sa môže konzumovať aj viac dní, pri skladovaní v chladničke.
Tento recept obsahuje nasledovné zložky:
Omega-3, Omega-6, Selén, Zinok,Vitamín D, C, E