Garam masala je aromatická zmes korenia používaná v tradičnej indickej medicíne - ajurvéde už mnoho rokov. V staroveku sa používal na zvýšenie telesnej teploty a dosiahnutie pohody. Toto korenie je charakteristickým znakom Indickej kuchyne a je veľmi populárne aj v Pakistane. V doslovnom preklade je to „horúce korenie“. Garam masala sa rýchlo rozšírila do ďalších krajín sveta, dostala sa aj do Európy. Nie každému však bude vyhovovať jeho charakteristická chuť. Vyrába sa z niekoľkých základných korenín, ktoré sa pražia, aby získali úplnú chuť, a potom sa najemno pomelú na prášok.
Zloženie: koriander, feferóny, sladká paprika, rasca, kukurica, škorica, zázvor, bobkový list, kardamón, muškátový oriešok, klinčeky, paprika - prírodné farbivo
Krajina pôvodu: India
Detailné informácie
Upozornenie: Skladujte na suchom a tmavom mieste.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Nastavenie