GAŠTANOVÁ múka
Kód: 032003 032005 032040 Zvoľte variantPodrobný popis
Zloženie: gaštanová múka
Krajina pôvodu: Francúzsko
Obsah kalórií a uhľohydrátov je nižší ako u pšeničnej múky. Pre vysoký obsah škrobu ide o veľmi ľahko použiteľný druh múky, dokáže dokonca úplne nahradiť pšeničnú múku. Vďaka vysokému obsahu vlákniny môže jeho konzumácia prispieť k normálnej funkcii čriev. Má výraznú arómu, takže kto nemá rád chuť gaštanov, môže si ju pokojne zmiešať s inými múkami.
Výrobný proces gaštanovej múky je zložitý. Čerstvé gaštany sa sušia niekoľko dní pri teplote maximálne 50 °C. Následne sa zbavia šupky, pomelú na špeciálnych valcových stoliciach a preosejú. Takto pripravená múka sa ihneď balí do obalov, aby nedošlo k strate biologicky významných látok.
Nutričné hodnoty v 100g: |
|
Energia: |
1545KJ/369kcal |
Tuky: |
3,9g |
z toho nasýtené mastné kyseliny: |
0,7g |
Sacharidy: |
78,4g |
z toho cukry: |
27,6g |
Bielkoviny: |
6,1g |
Soľ: |
0,03g |
Upozornenie: Skladujte na suchom a tmavom mieste.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.