HORČIČNÉ semienka

Kód: 061011 061008 Zvoľte variant
Neohodnotené
0,89 €
Skladom Skladom Zvoľte variant
Druh
Zvolený variant nie je k dispozícii. Reset vybraných parametrov.
Môžeme doručiť do:
24.4.2024 24.4.2024 Zvoľte variant
Jej semienka využijete najmä pre konzerváciu zeleniny (kapusty, červená repa, uhorky) a rýb. Používať ich môžete aj pre prípravu pokrmov na oleji alebo pod cestoviny.
 
Zomleté na jemný prášok a zbavené väčšiny šupiek majú vôňu podobnú koreňovej zelenine, sú horké a majú miernejšiu chuť.

 

Detailné informácie

Podrobný popis

Horčica biela, alebo siata, je jednoročná rastlina z čeľade kapustovitých. Spolu s horčicou čiernou, ktorá je jej blízka príbuzná, sa pestujú skoro po celom svete. Jej pôvod siaha do južnej Európy. západnej Ázie a oblasti Stredomoria. Postupne sa ale rozšírila do ďalších zemí.
 
Ako korenie a liečivý prostriedok je horčica známa už od čias Hippokrata, ktorý z horčice robil špeciálnu pastu, ktorú prikladal na boľavé kĺby.
 
V horčičnom semienku sa nachádza celý rad vitamínov, enzýmov a ďalších látok. Obsahujú napríklad niacín, tiamín, riboflavín, selén, mangán, horčík a fosfor, alebo tryptofán. Semienka sa výborne hodí ku klíčeniu. V ich výhonkoch sa, rovnako ako rovnako ako v iných klíčkoch, zvyšuje podiel vitamínov, zložité sacharidy sa premieňajú na jednoduchšie cukry, proteíny sa štiepia na jednotlivé aminokyseliny a navyše sa počas nakličování vytvárajú enzýmy.
 
Horčičné semienka môžu:
  • prekrvovať zažívací trakt - urýchľovať trávenie a látkovú výmenu
  • doporučuje sa pri zlej funkcii čriev, nízkej tvorbe žlče, zápaloch žalúdka
  • používa sa pri vysokom krvnom tlaku

Zloženie: horčičné semienka žlté

Krajina pôvodu: Ukrajina

Upozornenie: Skladujte na suchom a tmavom mieste.

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:
Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.