KAKAOVÉ BÔBY drvené BIO RAW
Kód: 220025 220026 Zvoľte variantPodrobný popis
Nutričné hodnoty v 100g: |
|
Energia: |
2499KJ/604kcal |
Tuky: |
50,3g |
z toho nasýtené mastné kyseliny: |
34,2g |
Sacharidy: |
18,2g |
z toho cukry: |
1,0g |
Bielkoviny: |
13,0g |
Soľ: |
0,25g |
Horčík: |
131mg |
Upozornenie: Skladujte na suchom a tmavom mieste.
Kakao sa vo všeobecnosti považuje za bohatý zdroj antioxidantov ako sú prokyanidíny a flavonoidy. Tým sú pripisované omladzujúce účinky. Epikatechín obsiahnutý v kakau má podľa výskumov rôznorodé pozitívne účinky na ľudské zdravie. Množstvo antioxidantov sa klasifikuje tzv. ORAC jednotkami – kakao ich obsahuje viac než 500 (napr. u nás na antioxidanty bohaté čučoriedky obsahujú cca 50 ORAC).
O kakau je známe, že má aj povzbudzujúce účinky. Tie spôsobuje látka s názvom theobromín, ktorý má jemný, dlhotrvajúci stimulačný účinok na organizmus, používa sa aj v medicíne ako diuretikum, vazodilatans a srdcové stimulans. Teobromín v kakau nie je pre ľudí toxický ani pri konzumácii veľkého množstva. Teobromínu vďačí kakao aj za svoju horkú chuť.
Kakao obsahuje nenasýtené mastné kyseliny omega 6, ktoré sú však v čokoládach pražením znehodnotené na zdraviu škodlivé transmastné kyseliny.
Kakao rovnako obsahuje veľa minerálov a vitamínov. Je zdrojom hořčíka, železa, síry, chrómu, mangánu, zinku a medi.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.