KONJAKOVÁ múka 100g

Kód: 033001
Neohodnotené
3,90 €
Skladom
Môžeme doručiť do:
23.4.2024

Konjacová múka je bezlepkové zahusťovadlo viskozity bez chuti a vône, ktoré možno zaradiť do každej diéty, vhodné na zahusťovanie jedál, zlepšenie štruktúry koláčov a chlebov zo semenných múčok, do pudingov, dresingov, želé. 

Detailné informácie

Podrobný popis

Nahrádza tradičné múky, škroby a želírovacie prostriedky pri zahusťovaní zeleniny, omáčok a polievok, možno z neho pripraviť bezsacharidové pudingy a ovocné želé, možno ho použiť ako prísadu do základu koláčov zo semienkovej múky (sušiny obsah do 10% a oplatí sa pridať jednu alebo dve čajové lyžičky, 50 ml vody alebo s inou tekutinou), aby sa dosiahla konzistencia sušienok z bielej múky. V obilných múkach chýba lepok – o to je obilná múka viskóznejšia a výrobky na pečenie z nej nie sú „pilinové“. V semienkovej múke nie je lepok - čo je dobré - ale ľahko sa môže stať, že je príliš suchá, ľahko sa láme, rozpadáva, alebo ak sa pridá príliš veľa tekutiny, výsledok sa ani neupečie. Malá lyžička konjacovej múky dokáže presne toľko, aby ste upiekli sušienky/chlieb s konzistenciou

Je dokonale vhodný pre diétu tých, ktorí chcú schudnúť, keďže je nízkokalorický, takmer bez sacharidov a bez tuku. Pre tých, ktorí chcú schudnúť, sa odporúča skonzumovať aspoň 4 g múky alebo jedla z nej denne. (aspoň dvakrát 2 g múky pol hodiny pred obedom a večerou, zapiť dostatočným množstvom tekutiny)  

Jeho glykemický index je veľmi nízky, takže neovplyvňuje hladinu cukru v krvi.

Pri zahusťovaní jedla ho nikdy nedávajte len tak do alebo na horúce jedlo, ktoré sa pripravuje, pretože sa z neho stane obrovská guľa. Vždy ho treba zmyť zrnitou hmotou (soľ, sladidlo) a trochou studenej tekutiny - a nečakáme na vypitie, ale za stáleho miešania pridávame do pripravovaného horúceho jedla. 

Na zahustenie jedál pridajte 2-3 g koňakovej múky do 700 ml tekutiny

Na prípravu pudingu: 4-5 g na 500-600 ml tekutiny

Na prípravu studeného pudingu: 6 g múky na 500 ml tekutiny, necháme odstáť 30-60 minút.

Na pečenie so semennými múkami: aj tu použijeme len 1-2 gramy múky, samozrejme s trochou (50-100 ml) viac tekutiny. Koláče a chleby vyrobené z tradičnej obilnej múky môžu mať pri použití konjacovej múky takmer rovnakú štruktúru.

Konjaková múka je vhodná ako náhrada vajec pri pečení.

Zloženie: konjaková múka

Krajina pôvodu: Hong Kong, Čína

 

Vzhľadom k tomu, že dokáže rýchlo viazať veľa vlhkosti, dbajte aby sa nedostalo do rúk deťom! Konzumovať múku samotnú, v suchom stave je zakázané kvôli nebezpečenstvu udusenia v prípade ťažkostí s prehĺtaním a nedostatočnom príjme tekutín!

Nutričné hodnoty v 100g:

Energia:

782,9KJ/187kcal

Tuky:

0,52g

z toho nasýtené mastné kyseliny:

0,11g

Sacharidy:

3,38g

Bielkoviny:

0,91g

Vláknina: 

82,79g

Soľ:

0,01g

 

Upozornenie: Skladujte na suchom a tmavom mieste.

Dodatočné parametre

Kategória: Múky
Hmotnosť: 0.107 kg
Balenie: 100g

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:
Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.