MAKOVÁ múka 1kg
Kód: 032050Podrobný popis
Mak ako rastlina pochádza z východného pobrežia Stredozemného mora, resp. z Perzie. Stredoveké slovanské národy už poznali a používali mak, makové semienka spájali s plodnosťou a hojnosťou. Mak má vysokú nutričnú hodnotu, obsahuje cenné minerálne látky, vitamíny, bielkoviny a esenciálne mastné kyseliny. Obsahuje fosfor, draslík, horčík, vápnik, sodík, železo, vitamíny: E, B6, biotín, kyselinu pantoténovú
Má charakteristickú makovú chuť, aj keď je menej intenzívna ako tradičný mletý mak. Navyše v porovnaní s mletým makom dokáže absorbovať podstatne viac tekutiny a tuku. Jeho vysoký obsah bielkovín môže byť výborným zdrojom bielkovín aj pre vegetariánov.
Možno použiť: Skvelá prísada do koláča. Dajú sa z nej pripraviť úžasné makovo-čerešňové muffiny. Pridaním citrónu a sladidla (xylitol, erytritol alebo stévia) vytvoríme lahodnú a zdravú náplň do našich koláčov. Ak používate len makovú múku, pridajte do cesta o jedno vajce viac, ako je uvedené v recepte, aby sa nepomrvili.
Zloženie: maková múka
Krajina pôvodu: Maďarsko.
Nutričné hodnoty na 100g: | |
---|---|
Energia: | 1297kJ/310kcal |
Tuky: | 17,79g |
Sacharidy: | 5,14g |
z toho cukry: | 4,96g |
Bielkoviny: | 34,61g |
Soľ: | 0,5g |
Upozornenie: Skladujte na suchom a tmavom mieste.
Dodatočné parametre
Kategória: | Múky |
---|---|
Hmotnosť: | 1.02 kg |
Balenie: | 1kg |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.