Múky
Čo by to bolo za pečenie bez správnych pomocníkov. V tejto kategórii nájdete všetko potrebné aby sa pečenie podarilo. Napríklad kypriaci prášok vínny kameň, sódu bikarbónu, kandizované ovocie, vanilkový cukor, konjakovú múku či exotické tapiókové perličky.
Nahraďte klasické obilné múky tými bezlepkovými. Bezlepkové múky sú vyrobené z orechov a semien zomletín a čiastočným odstránením oleja. V ponuke máme aj extra olejnaté múky, u ktorých olej odstránený nebol. Pirodzene bezlepkové múky sú z tzv. pseudoobilnín ako napríklad pšeno, pohánka, quinoa a iné. Orechové múky a múky zo semien môžete pridať aj do smoothie, kaší či jogurtov alebo ako ingrediencie do RAW koláčov - nie je nutné ich tepelne spracovať, sú vhodné na priamu konzumáciu. Vyberte si z klasickejších druhov ako sú pohánková, kukuričná či ryžová múka alebo z menej tradičných ako napríklad konopnej, ľanovej, amarantovej, makovej, tekvicovej či voňavých kokosovej, lieskovoorieškovej alebo orechovej múky.
Prečo použiť radšej špaldovú múku ako klasickú pšeničnú? Veď je to jasne!:) Špalda je zdravšia, má viac minerálov a vitamínov a má neodolateľnú orieškovú chuť. Vyberte si bielu hladkú, polohrubú či celozrnnú. V obľúbenosti určite nezaostáva ani 100% špaldová celozrnná krupica.
Uľahčite si život s hotovými bezlepkovými zmesami. Zvládnuť pripraviť obľúbené jedlá aj v bezlepkovej verzii je teraz jednoduché. Stačí sa riadiť návodom na prípravu a rýchlo vykúzlite chutnú pizzu, langoše či voňavý chlebík.