Panenský kokosový olej

Kód: 011018 011019 011023 011021 Zvoľte variant
Neohodnotené
2,40 € 3,70 € 7,70 € 49 € od 2,40 €
Skladom Skladom Skladom Skladom Zvoľte variant
Objem
Zvolený variant nie je k dispozícii. Reset vybraných parametrov.
Môžeme doručiť do:
2.12.2022 2.12.2022 2.12.2022 2.12.2022 Zvoľte variant

Náš za studena lisovaný panenský kokosový olej má výraznú kokosovú arómu, jemnú krémovú konzistenciu a lahodnú chuť, preto je vhodný na priamu konzumáciu a tiež na kozmetické účely. Dá sa použiť aj teplej kuchyni ako základ jedál alebo ako prísada, dodá tak jemnú kokosovú arómu vašim jedlám.

 

Detailné informácie

Podrobný popis

Zloženie: 100% za studena lisovaný kokosový olej

Krajina pôvodu: Indonézia

 

Kokosový olej je jedlý olej vyrobený z jadier zrelých kokosových orechov a v posledných rokoch si získal obrovskú popularitu pre svoje nespočetné zdravotné prínosy. Má lahodnú chuť i vôňu a ak je za studena lisovaný (panenský), uchováva si vitamíny A, C a E. Tiež obsahuje ľudskému telu prospešné mastné kyseliny, predovšetkým kyselinu laurovú, ktorá je dôležitou zložkou materského mlieka.

Panenský kokosový olej je obľúbený pre svoju príjemnú vôňu, chuť, silné antioxidanty, zdravé mastné kyseliny a esenciálne vitamíny.
Panenský kokosový olej sa vyrába z kokosu bez vystavenia teplu. V porovnaní s obyčajným kokosovým olejom si získava na celom svete väčšiu popularitu pre svoju nenahraditeľnú výživu a benefity.

Panenský kokosový olej je extrahovaný z kokosového mlieka získaného z čerstvých kokosových orechov. Potom prechádza niekoľkými procesmi, ako je fermentácia, mútenie, chladenie a pôsobenie enzýmov po oddelení oleja od vlhkosti. Suroviny a proces ťažby panenského kokosového oleja neumožňujú žiadne využitie tepla. Preto je dôležité venovať mimoriadnu pozornosť výberu jadra a surovej zložky - kokosové mlieko by nemalo byť vystavené teplu alebo slnečnému žiareniu počas celého procesu.

Panenský kokosový olej získaný metódou lisovania za studena je považovaný za oveľa lepší ako ten extrahovaný fermentačnou metódou. Pretože olej získaný fermentáciou má vysoký obsah vlhkosti a môže sa rýchlejšie kaziť. Má široké spektrum použitia vo forme kuchynského oleja, vlasových olejov a na výrobu bylinných olejov.

Pridávanie kokosového oleja do stravy môže byť jedným z najjednoduchších spôsobov, ako zlepšiť svoje zdravie, pohodu, vzhľad a dokonca aj sexuálny život.

Kokosový olej je odporúčaný dietológmi, pretože sa dlhšie trávi a dodáva tak telu energiu postupne. Na rozdiel od iných tukov sa v tele neusadzuje, pretože sa rozkladá na glukózu, a neobsahuje žiadny cholesterol.
Pár lyžičiek oleja navodí pocit nasýtenia na niekoľko hodín a je vhodný aj pri redukčných diétach.

Kokosový olej sa ľahko vstrebáva do pokožky a dá využiť ako náhrada bežného telového mlieka alebo krémov. Pri pravidelnom používaní dodáva vlasom lesk, reguluje ich vypadávanie vlasov, vyživuje vlasovú pokožku a dokáže úplne odstrániť lupiny. Tiež napomáha ľahkému rozčesávaniu.

Kokosový olej upokojuje pokožku po dlhšom pobyte na slnku a regeneruje spálenú kožu. Dá sa využiť aj ako balzam po holení.

 

Pri výrobe nie sú použité žiadne chemické a iné mechanické procesy, ktoré by mali vplyv na kvalitu oleja. Náš kokosový olej je NEBIELENÝ, NEPARFÉMOVANÝ, NERAFINOVANÝ.

 

Nutričné hodnoty v 100g Energia: 3609 kj (862 kcal)
Sacharidy: 0,0g
Sodík: 0,0g
Cukor: 0,0g
Proteíny: 0,0g
Tuky: (z toho): 100,0g
nasýtené mastné kyseliny: 86,5g
polynasýtené mastné kyseliny: 1,8g
mononasýtené mastné kyseliny: 5,8g
omega 6 mastné kyseliny: 1800mg
omega 3 mastné kyseliny: 0mg
transmastné kyseliny: 0mg

 

Upozornenie: Pri teplote 24°C mení konzistenciu na tekutú. Vznikne z neho priehľadná kvapalina. Vlastnosti a účinky oleja sa tým nemenia.

Skladujte na suchom a tmavom mieste.

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:
Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.