ŽELATÍNA jedlá

Kód: 033006 033010 Zvoľte variant
Neohodnotené
1,25 € 4,20 € od 1,25 €
Skladom Skladom Zvoľte variant
Balenie
Zvolený variant nie je k dispozícii. Reset vybraných parametrov.
Môžeme doručiť do:
11.7.2022 11.7.2022 Zvoľte variant

Prečo treba jesť želatínu?

Posilňuje kosti a chrupavky. Konzumácia želatíny je vhodná pri zvýšenej fyzickej aktivite, kedy dochádza k zvýšenému opotrebovaniu kĺbov, pri zápalových kĺbnych ochoreniach, ale aj napr. osteoporóze. Pravidelný príjem kolagénu alebo želatíny znižuje bolestivosť a redukuje zápal v postihnutých oblastiach.

Zloženie: hovädzia želatína

Krajina pôvodu: Brazília

Detailné informácie

Podrobný popis

Pomáha predchádzať vzniku vrások. Želatína obsahuje aminokyseliny, ktoré sa podieľajú na tvorbe kolagénu, hlavnej stavebnej zložky pokožky. Niektoré štúdie naznačujú, že pravidelný príjem želatíny alebo kolagénu má nielen pozitívny vplyv pri prevencii vzniku vrások, ale redukuje aj prejavy celulitídy. Na zachovanie pokožky bez vrások je ďalej vhodné pravidelné pitie bieleho čaju (môže byť aj zelený, biely však vykazuje lepšie výsledky) alebo konzumácia podzemku zázvoru, ktoré pôsobia ako inhibítory kolagenáz a elastáz, čiže preukázateľne znižujú rozklad kolagénu a elastínu.

Pomáha tráveniu a lieči poškodené sliznice. Tepelne upravená strava je menej hydrofilná (nepriťahuje vodu) ako surová strava, preto sa horšie trávi, nakoľko sa pomalšie mieša s tráviacimi šťavami. Pridaním želatíny do stravy sa zvyšuje hydrofília požitého jedla a zlepšuje sa aj jeho trávenie. Želatína sa využíva aj pri zápalových črevných chorobách ako ulcerózna kolitída alebo Crohnova choroba alebo pri žalúdočných a dvanástnikových vredoch, nielen na zlepšenie stráviteľnosti a teda využiteľnosti skonzumovanej potravy, ale aj pre jej hojivý efekt na sliznicu žalúdka a čreva. Vedci zo Štátnej univerzity v Moskve podávali želatínu potkanom s vredmi žalúdočnej sliznice a zistili, že pravidelné podávanie chránilo sliznicu nielen pred vznikom ďalších vredov, ale už vzniknuté vredy sa hojili oveľa rýchlejšie. Podávanie želatíny by preto mohlo nájsť uplatnenie u pacientov s osteoartrózou alebo reumatoidnou artritídou, kde  nielenže znižuje bolestivosť, ale zároveň chráni sliznicu žalúdka pri podávaní nesteroidných antiglogistík (lieky proti bolesti a zápalu).

Pomáha pri strese a problémoch so spánkom. Želatína je bohatá na dve aminokyseliny – glycín a prolín. Glycín je zároveň inhibičný neuromediátor, čo znamená že sprostredkováva stav upokojenia, čo je veľmi prospešné najmä pri dlhodobom strese, kedy v centrálnej nervovej sústave prevládada excitačná (nabudzujúca) transmisia a môžu sa objaviť problémy ako nervozita a problémy so spánkom.

Pomáha regenerovať pečeň. Glycín prítomný v želatíne pomáha k zlepšovať funkciu pečeňových buniek a urýchľuje ich regeneraciu. Tento efekt bol pozorovaný u potkanov, ktorým bol pravidelne podávaný etanol na vyvolanie pečeňového poškodenia, preto sa pravidelný príjem želatíny určite osvedčí aj tým, ktorí si radi doprajú pohárik.

Nutričné hodnoty na 100g:
Energia: 1403kJ/335kcal
Tuky: 0,1g
z toho nasýtené: 0,1g
Sacharidy: 0,0g
z toho cukry: 0,0g
Bielkoviny: 85,6g
Soľ: 0,49g

 

Upozornenie: Skladujte na suchom a tmavom mieste.

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:
Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie