BATÁTOVÉ HALUŠKY

batátové halušky

Batátové halušky s medvedím cesnakom

Suroviny:

220g olúpaných očistených batátov

300g olúpaných zemiakov

100g gaštanovej múky

200g špaldovej hladkej múky

2 vajcia

1,5dcl vody

 

300g špenátu

70g ghee

200g kozieho / ovčieho čerstvého syra

6 strúčikov cesnaku

10 lístkov medvedieho cesnaku

mleté čierne korenie

koriander mletý

Postup:

Olúpané surové zemiaky a batáty nastrúhame na struháku na jemno alebo ich rozmixujeme vo foodprocesore ale nie na kašu. Zmiešame v miske spolu s múkami, vajcami, vodou a soľou do hustejšieho cesta.

Do 4 litrového hrnca dáme zovrieť vodu, osolíme  a cez  ,,haluškovač“ vyrobíme halušky. Po vyplávaní na povrch ich necháme variť cca 3 minúty. Sitkom scedíme. Do keramickej misy na dno  rozdrobíme čerstvý kozí syr a hotové, scedené  halušky naň položíme a premiešame.

Na panvici rozpustíme maslo a orestujeme pretlačený cesnak. Pridáme umyté osušené špenátové listy, nasekané na drobno a krátko orestujeme cca 3 minúty. Dochutíme soľou a mletým korením z mlynčeka. Halušky presunieme na panvicu a zmiešame so špenátom. Podávame teplé, posypané nasekaným čerstvým medvedím cesnakom.

• Zdroj: http://horecka.sk/2016/03/31/batatovo-zemiakove-halusky-gastanovou-mukou-spenatom-medvedim-cesnakom/
Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie