BATÁTOVÉ HALUŠKY

batátové halušky

Batátové halušky s medvedím cesnakom

Suroviny:

220g olúpaných očistených batátov

300g olúpaných zemiakov

100g gaštanovej múky

200g špaldovej hladkej múky

2 vajcia

1,5dcl vody

 

300g špenátu

70g ghee

200g kozieho / ovčieho čerstvého syra

6 strúčikov cesnaku

10 lístkov medvedieho cesnaku

mleté čierne korenie

koriander mletý

Postup:

Olúpané surové zemiaky a batáty nastrúhame na struháku na jemno alebo ich rozmixujeme vo foodprocesore ale nie na kašu. Zmiešame v miske spolu s múkami, vajcami, vodou a soľou do hustejšieho cesta.

Do 4 litrového hrnca dáme zovrieť vodu, osolíme  a cez  ,,haluškovač“ vyrobíme halušky. Po vyplávaní na povrch ich necháme variť cca 3 minúty. Sitkom scedíme. Do keramickej misy na dno  rozdrobíme čerstvý kozí syr a hotové, scedené  halušky naň položíme a premiešame.

Na panvici rozpustíme maslo a orestujeme pretlačený cesnak. Pridáme umyté osušené špenátové listy, nasekané na drobno a krátko orestujeme cca 3 minúty. Dochutíme soľou a mletým korením z mlynčeka. Halušky presunieme na panvicu a zmiešame so špenátom. Podávame teplé, posypané nasekaným čerstvým medvedím cesnakom.

• Zdroj: http://horecka.sk/2016/03/31/batatovo-zemiakove-halusky-gastanovou-mukou-spenatom-medvedim-cesnakom/
Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.