Bezlepková nízkosacharidová pizza

bezlepková pizza

Tento recept je určený pre tých, ktorí milujú pizzu, no tú klasickú si z rôznych dôvodov nemôžu dopriať. Ide o variant, ktorý je vhodný pre ľudí trpiacich alergiou na lepok, ktorých trápi diabetes a pod. Veľmi vhodná je pre ľudí, ktorí si chcú udržať váhu alebo schudnúť, pre jej nízky obsah sacharidov. Vrch pizze si každý môže prispôsobiť podľa svojich chutí...

Recept sa bude skladať z dvoch častí. Prvú časť bude tvoriť cesto, druhú časť si môže každý prispôsobiť podľa seba a svojich chutí. Základ teda tvorí zdravé bezlepkové cesto: 

Na jednu dávku potrebujeme: 

2 šálky Mandľovej múky (z mandľovej sušiny, bezolejnatej)

2-3 lyžice kokosového oleja alebo ghee masla (roztopené)

2-3 vajcia

štipka himalájskej soli

Postup: 

Všetky ingrediencie zmiešame a ručne alebo v miesiči vypracujeme jednoliatu hmotu. Ak by bolo cesto sypké, pridajte olej alebo maslo, ak by bolo príliš mokré, dosypte múku. Musíte dostať zmes, ktorá bude tak akurát na rozvaľkanie. Ak sa vám podarilo nájsť zlatú strednú cestu, položte cesto na papier na pečenie. Vypracujte placku a zakryte papierom na pečenie. Rozvaľkajte cesto do tenkého kruhu (alebo štvorca - podľa plechu na pečenie aký máte). Vrchný papier na pečenie dajte preč a so spodným preložte cesto na plech. Dajte piecť do rúry na 15 minút pri 180°C. Zapečené cesto vyberte, nechajte trošku vychladnúť a obložte prílohami podľa vašich predstáv. Potom dajte pizzu do rúry znovu na 5 - 10 minút a pizza je hotová..

Tip na oblohu pizze:

Kečup bez cukru 50g

Šunka poctivá 100g

Šampiňóny 50g

Zelené olivy 30g

Červená cibuľa 30g

Syr 150g

Dostanete tak výbornú zdravú bezlepkovú "low carb" pizzu, ktorá vás zasýti ale nezaťaží trávenie.. Dobrú chuť!!

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.