Recept sa bude skladať z dvoch častí. Prvú časť bude tvoriť cesto, druhú časť si môže každý prispôsobiť podľa seba a svojich chutí. Základ teda tvorí zdravé bezlepkové cesto:
Na jednu dávku potrebujeme:
2 šálky Mandľovej múky (z mandľovej sušiny, bezolejnatej)
2-3 lyžice kokosového oleja alebo ghee masla (roztopené)
2-3 vajcia
štipka himalájskej soli
Postup:
Všetky ingrediencie zmiešame a ručne alebo v miesiči vypracujeme jednoliatu hmotu. Ak by bolo cesto sypké, pridajte olej alebo maslo, ak by bolo príliš mokré, dosypte múku. Musíte dostať zmes, ktorá bude tak akurát na rozvaľkanie. Ak sa vám podarilo nájsť zlatú strednú cestu, položte cesto na papier na pečenie. Vypracujte placku a zakryte papierom na pečenie. Rozvaľkajte cesto do tenkého kruhu (alebo štvorca - podľa plechu na pečenie aký máte). Vrchný papier na pečenie dajte preč a so spodným preložte cesto na plech. Dajte piecť do rúry na 15 minút pri 180°C. Zapečené cesto vyberte, nechajte trošku vychladnúť a obložte prílohami podľa vašich predstáv. Potom dajte pizzu do rúry znovu na 5 - 10 minút a pizza je hotová..
Tip na oblohu pizze:
Kečup bez cukru 50g
Šunka poctivá 100g
Šampiňóny 50g
Zelené olivy 30g
Červená cibuľa 30g
Syr 150g
Dostanete tak výbornú zdravú bezlepkovú "low carb" pizzu, ktorá vás zasýti ale nezaťaží trávenie.. Dobrú chuť!!