Suroviny:
- 250g bulgur
- Olivový olej
- Cibuľa (biela, červená, jarná)
- Mleté čierne korenie
- Paradajkový pretlak (ideálne domáci)
- Čerstvá chilli paprička (na dochutenie)
- Himalájska soľ
- Čerstvá pažitka (na ozdobu)
Postup: Bulgur zalejte vriacou vodou a nechajte nasiaknuť 20-25 minút. Medzitým na olivovom oleji jemne opražte nakrájanú bielu a červenú cibuľu, pridajte paradajkový pretlak a nasekanú chilli papričku. Podlejte troškou vody a dochuťte čiernym korením a soľou. Keď bulgur zmäkne, zmiešajte ho s pripravenou zmesou. Na záver pridajte nakrájanú jarnú cibuľku a pažitku.
Tip: Pre extra chuť pridajte do šalátu feta syr alebo citrónovú šťavu.
Dobrú chuť!