Prejdime teda k samotnému receptu. Na cookies z mandľovej múky teda potrebuejme:
- 1/2 šálky roztopeného ghee masla
- 1/4 šálky roztopeného kokosového oleja
- 3/4 šálky trstinového alebo kokosového cukru
- 2 lyžičky mletej vanilky
- 2 veľké vajcia
- 1/2 lyžičky sódy bikarbóny
- 1/2 lyžičky soli
- 3 šálky mandľovej múky svetlej
- 1 a 1/4 šálky 80-90% čokolády (polámanej na kúsky)
Postup:
Zahrejte rúru na 180°C a pripravte si plech na pečenie vystlaný papierom na pečenie.
Mixérom v nádobe rozmixujte do krémova maslo, kokosový olej a cukor. Pridajte vanilku, vajcia a mixujte, až kým sa ingrediencie nespoja.
Pridajte sódu so soľou a do zmesi postupne pridávajte mandľovú múku tak, aby sa všetko dobre premiešalo. Medzitým postupne prihoďte aj podrvenú čokoládu.
Hotovú zmes vytvarujte do kruhového tvaru cookies a umiestnite na plech v dostatočných rozostupoch od seba(okolo 7-8cm).
Pečte 11-13 minút, alebo až kým cookies nezhnednú do zlatova po krajoch.
V tomto recepte viete nahradiť cukor aj diabetickou variantou - xylitolom alebo erythritolom.
Prajeme dobrú chuť!