Suroviny:
rozdrobené kakaové maslo
kakao podľa potreby
kokosový cukor podľa potreby
trochu kokosového oleja
trochu kešu krému/mandľovej nátierky/nátierky z vlašských orechov/nátierky z lieskových orieškov
poprípade trošku strúhaného kokosu
voda na zriedenie
Postup:
Kakaové maslo rozdrvíme na menšie kúsky do misky , aby sa ľahšie rozpustilo. Pridáme kakaový prášok, kokosový cukor a poriadne rozmiešame. Na zriedenie prilejeme trochu vody. Potom pridáme trochu kokosového oleja. Keď chceme aby čokoláda mala nejaký tvar, nalejeme ju do formičiek a dáme do chladničky stuhnúť.
Vylepšovák: ak chceme orieškovú čokoládu, môžeme pridať trocha z orieškovej nátierky (lieskové oriešky, vlašské orechy, mandle, kešu), pred použitím ich treba rozmiešať, pretože státím sa prirodzene oddelil olej od tuhej časti (v našich nátierkach niesú stabilizátory ani chemické aditíva), kto má rád kokos môže si pridať múčku...