Domáca čokoláda

domáca čokoláda

Domáca čokoláda

Suroviny:

rozdrobené kakaové maslo

kakao podľa potreby

kokosový cukor podľa potreby

trochu kokosového oleja

trochu kešu krému/mandľovej nátierky/nátierky z vlašských orechov/nátierky z lieskových orieškov

poprípade trošku strúhaného kokosu

voda na zriedenie

Postup:

Kakaové maslo rozdrvíme na menšie kúsky do misky , aby sa ľahšie rozpustilo. Pridáme kakaový prášok, kokosový cukor a poriadne rozmiešame. Na zriedenie prilejeme trochu vody. Potom pridáme trochu kokosového oleja. Keď chceme aby čokoláda mala nejaký tvar, nalejeme ju do formičiek a dáme do chladničky stuhnúť.

Vylepšovák: ak chceme orieškovú čokoládu, môžeme pridať trocha z orieškovej nátierky (lieskové oriešky, vlašské orechy, mandle, kešu), pred použitím ich treba rozmiešať, pretože státím sa prirodzene oddelil olej od tuhej časti (v našich nátierkach niesú stabilizátory ani chemické aditíva), kto má rád kokos môže si pridať múčku...

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.