Krémová cviklová polievka s pistáciovým olejom Pödör

krémová cviklová polievka

Krémová cviklová polievka s pistáciovým olejom Pödör

Suroviny:

4 cvikly strednej veľkosti

500 ml kuracieho alebo zeleninového vývaru

500 ml šťavy z cvikiel (100%)

šťava z 1 čerstvého pomaranča

4 ČL pistáciového oleja Pödör

8 PL balzamikového octu z čiernych ríbezlí Pödör

200ml kokosovej smotany

Postup:

1. Cvikly upečieme neošúpané, v predhriatej rúre pri 200 stupňoch (asi 1 hodinu).

2. Šťavu z cvikiel zohrejeme v malom hrnci a necháme odpariť sa asi 20% z pôvodného množstva, potom prilejeme balsamico z čiernych ríbezlí Pödör. Ešte krátko varíme, aby šťava zhustla, dbajúc o to, aby neprihorela. Odložíme nabok.

3. Upečené cvikly ošúpeme, nakrájame na kocky a dáme do veľkého hrnca, prilejeme vývar a dáme variť.

4. Varíme do prvého vretia, ručným ponorným mixérom rozmixujeme. Pridáme zahustenú cviklovú šťavu s balsamicom z čiernych ríbezlí, šťavu z pomaranča, nakoniec smotanu. Poriadne premixujeme.

5. Ak chceme pekné servírovanie, odložme trocha upečenej cvikly a položme do polievkového taniera niekoľko kusov rôznych veľkostí a na to nalejme polievku.

6. Servírujeme ju horúcu, každý tanier polejeme 1 čl pistáciového oleja Pödör a ihneď konzumujeme.

Tip

Ak nemáme čas na upečenie cvikly, môžeme surovú cviklu hneď variť, ale pečením dostaneme charakteristickejšie chute.

Tento recept obsahuje nasledovné zložky:

Omega-3, Omega-6, Vápnik, Železo, Mangán, Vitamín C, E

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie