Makový bezlepkový koláč bez múky

makový koláč

Makový bezlepkový koláč bez múky

Suroviny:

1 banán

1 polievková lyžica citrónovej šťavy 

4 vajcia, žĺtka oddelené od bielka

1PL agávového sirupu

60 g para orechov

70 g hrozienok
 
 
kokosový olej na vymastenie plechu
 
trochu mandľovej múky na vysypanie plechu
 
Postup:
Rúru vyhrejeme na 180 stupňov. Tortovú formu (cca o priemere 21 cm) vymastíme a vysypeme s mandľovou múkou (alebo strúhaným kokosom).

V stredne veľkej mise vyšľaháme dôkladne žĺtka s medom.

Orechy nasekáme v kuchynskom robote na jemno. Pridáme hrozienka, rozsekám taktiež na jemno. Pridáme banán a opäť chvíľu mixujem, kým nezískame konzistenciu kaše (s drobnými kúskami orechov a hrozienok). Zmes vmiešame k vyšľahaným žĺtkom. Pridáme citrónovú šťavu a opäť premiešame.

Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, ktorý primiešame veľmi jemne k žĺtkovo-banánovej zmesi. Nakoniec taktiež veľmi jemne primiešame mletý mak.

Vlejeme do formy a pečieme približne 25 minút.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie