Suroviny:
0,5 l zeleninového vývaru
4 - 5 mrkiev
1 menší koreň zázvoru - ak nemáme použijeme mletý sušený
trochu kokosového oleja
kokosové mlieko podľa chuti alebo kokosovú smotanu - rozriedime vodou na kokosové mlieko
trošku rímskej rasce
štipku himalájskej soli
poprípade trošku chilli
Postup:
Ošúpeme mrkvu, nakrájame na kolieska, zázvor očistíme a postrúhame (poprípade môžeme použiť sušený mletý). Opražíme nadrobno nakrájanú cibuľku na kokosovom oleji. Pridáme zázvor a mrkvu. Po chvílke zalejeme asi pol litrom zeleninového vývaru. Na miernom ohni povaríme, aby mrkva zmäkla, odstvíme a necháme vychladnúť. Zmixujeme, dáme naspäť na oheň a prehrejeme s doliatym kokosovým mliekom, dochutíme himalájskou soľou, nigellou (čierna rasca), poprípade chilli.