MRKVOVÝ CHLIEB Z TEKVICOVEJ MÚKY

mrkvový chlieb

Najobľúbenejší paleo chlebík vhodný na raňajky alebo desiatu. Chlebík je bez lepku, má orieškovú chuť. Vďaka tekvicovej múke má zaujímavú zelenkastú farbu, ktorá skutočne zaujme.

Najobľúbenejší paleo chlebík vhodný na raňajky alebo desiatu. Chlebík je bez lepku, má orieškovú chuť. Vďaka tekvicovej múke má zaujímavú zelenkastú farbu, ktorá skutočne zaujme.

Suroviny:

3 hrnčeky nastrúhanej mrkvy

5 vajec

 

1 KL mletého muškátového orieška

2.5 hrnčeka Tekvicovej múky

0.5 hrnčeka Ľanovej múky

1 KL himalájskej soli

1 KL Sóda bikarbóna

1 KL škorice

0.5 hrnčeka Agávového sirupu alebo medu

1/4 hrnčeka olivového oleja

1 hrnček Hrozienok

1 hrnček posekaných mandlí / iných orechov

Postup:

1 Rúru predhrejeme na 170°C. Formu na chlieb vymastíme a vysypeme paleo múkou.

2 Múku, korenie a sódu zmiešame dokopy. Vymiešame vajíčka, med a olej. Suché prísady postupne pridávame do vlhkých a dobre premiešame. Pridáme mrkvu a nakoniec hrozienka a oriešky.

3 Pečieme cca 30 minút, priebežne kontrolujeme. Upečený chlieb necháme postáť 10 minút, potom vyberieme z formy.
Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.