Suroviny:
200g filet lososa s kožou
15g ghee masla ( rozdelíme ho na 10gr a 5gr)
4 strúčiky cesnaku, prelisované
štipka chilli
25ml extra panenského olivového oleja
2 mrkvy, nastrúhané na špagety
50g banánových cestovín ( v surovom stave)
čierne mleté korenie
Postup:
Rúru si rozohrejeme na 200 stupňov.
V miske si zmiešame prelisovaný cesnak s olivovým olejom a nasekanou čili paprikou. Do malej zapekacej misy s vyšším okrajom dáme papier na pečenie. Lososa si osolíme a okorením a vložíme do zapekacej misy a polejeme ho olivovým olejom, ktorý sme zmiešali cesnakom a čili a na vrch uložíme plátok masla(5gr). Pridáme asi 2PL vody a dáme piecť na 18 minút a potom prepneme na program gril na 180 stupňov a grilujeme asi 2 minúty. Medzitým si uvaríme cestoviny podľa návodu. Na malú panvicu dáme druhý plátok masla (10gr) a rozohrejeme ho, pridáme mrkvové špagety a opekáme ich 1-2 minúty, trochu ich osolíme a okoreníme, pridáme trochu vody a dusíme dokým sa voda nevyparí.
Do taniera dáme cestoviny, vytvoríme mrkvové hniezdo, položíme na neho lososa a prelejeme ho všetkým výpekom. Z vrchu posypeme petržlenovou vňaťou.