Šalát z údeného rybieho filé s olejom Pödör z hroznových jadierok Zweigelt a pivným balzamikom Pödör

šalát z filé

Šalát z údeného rybieho filé s olejom Pödör z hroznových jadierok Zweigelt a pivným balzamikom Pödör

Suroviny:

1 vajce (uvarené na tvrdo)

130 g údeného rybieho filé (pstruh, makrela alebo losos)

5 g žeruchy

25 g kalifornskej papriky

1 šálka zeleného hrášku

3 pl bieleho jogurtu

1 čl pažítky, 1 čl kôpru, 1 čl petržlenu, ½ čl mletej červenej papriky, ½ čl kapár  

1 PL oleja Pödör z hroznových jadierok Zweigelt

1 ČL pivného balzamikového octu Pödör

Postup:

1. Vykostené údené rybie filé rozoberieme na kusy. Mrazený hrášok nakrátko premiešame v horúcej vode. Žeruchu pokrájame. Varené vajíčko rozkrájame na štvrťky, papriku na kocky. Všetko položíme do misy.   

2. Pripravíme dresing. Dobre pomiešame jogurt, koreniny, soľ, čierne korenie, nadrobno pokrájané kapary, mletú červenú papriku, pivný ocot Pödör a  olej Pödör z hroznových jadierok Zweigelt v menšej miske.  

3. Hotový dresing nalejeme na šalát, opatrne premiešame a servírujeme.

Tento recept obsahuje nasledovné zložky:

Omega-3, Omega-6, Vápnik, Fosfor, Selén, Železo, Horčík, Mangán, Zinok, Vitamín D, C, A,  K, E

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.