Veľkonočný špaldový chlebík

K sviatočnému veľkonočnému jedlu patrí aj chutný chlebík. Ten si však môžete dopriať aj počas celého roka. Upečte si domáci chlebík zo špaldovej múky. Bude lahodný a pritom zdravý.

Postup prípravy špaldového chlebíka:
 
1. Vo väčšom pohári zmiešajte 3/4 šálky horúcej vody, 1/4 šálky medu alebo agáve sirupu a 2 lyžice droždia.
2. Vo veľkej mise zmiešajte 2 a 2/3 šálky teplej vody, soľ a olej.
3. Pridajte polovicu špaldovej múky a kvások z prvého kroku. Dobre premiešajte.
4. Pridajte zvyšok múky a mieste po dobu asi 8 až 10 minút.
5. Predhrejte rúru na 200°C a vypnite ju. Zapekaciu misu vymastite olejom a cesto v nej nechajte kysnúť v rúre.
6. Po vykysnutí môžete cesto rozdeliť na tri menšie alebo menej väčších bochníkov. Nechajte kysnúť cesto znovu.
7. Pečte pri 220°C približne 20 - 25 minút.
 
Dobrú chuť :)
Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie