Vyrob si aj ty masku na vlasy s bambuckým maslom

Vyrob si aj ty masku na vlasy s bambuckým maslom

Vyrob si aj ty masku na vlasy s bambuckým maslom

Bambucké maslo (inak nazývané aj karité alebo sheabutter) sa používa už roky najmä v kozmetickom priemysle na ruky, pery, telo, vlasy a tvár. Je vhodné takmer pre každého, vzhľadom nato, že obsahuje veľmi malé množstvo proteínov, ktoré môžu vyvolať alergické reakcie. Pochádza z Afrických krajín a získava sa z usušených orieškov. Je to prírodné maslo a obsahuje vitamíny A, D, E a F, ktoré spôsobujú silné antioxidačné účinky, tie bojujú proti zápalom a vzniku akné. Neupcháva póry, no zároveň hydratuje pokožku. Urýchľuje hojenie kožných problémov, má hojivé a protizápalové účinky, vytvára zmäkčujúci efekt a vstrebáva sa dostatočne rýchlo vďaka obsahu mastných kyselín, vrátane olejovej a stearovej.

Bambucké maslo je výborným pomocníkom v starostlivosti o vlasy. Používaním tohto masla získate lesk a hydratáciu, ich kvalita je porovnateľne lepšia, vlasy sú pevnejšie, krajšie a zdravšie. Taktiež ich chráni pred slnečným žiarením, nadmerným fénovaním, žehlením alebo kulmovaním. Aby sme docielili chcený výsledok, pozrime sa na to ako si pripraviť masku v pohodlí nášho domova.

Výroba domácej masky s bambuckým maslom:

Výhodou bambuckého masla je, že ho môžete ako masku použiť aj bez akejkoľvek inej ingrediencie :) Stačí pred umytím vlasov votrieť malé množstvo do dĺžky vlasov, zbaliť do fólie a teplého uteráka a nechať pôsobiť 10-15 min.

Ak však chcete zvýšiť účiky masky a vlasy zároveň aj krásne prevoniať roztopopte v nádobke na miernom ohni bambucké maslo s kokosovým olejom v pomere 1:1 (dbajte na to, aby sa ingrediencie iba zahriali a roztopili nie vreli), pridajte ČL jojobového oleja a pár kvapiek levanduľového esenciálneho oleja. Ingrediencie premiešajte a odstavte z platne. Zmes nechajte vychladnúť a vložte na pár hodín do chladničky.

Masku používajte na suché vlasy, naneste primerané množstvo do dĺžky vlasov a nechajte pôsobiť 15-20 minút prípadne podľa potreby. Vlasy umyte šampónom a upravte ako zvyčajne.

Ingrediencie na výrobu masky:

Zdroj: https://www.bioruza.sk/a/vyrob-si-aj-ty-masku-na-vlasy-s-bambuckym-maslom

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.