Suroviny:
150g quinoy
2 hrste špenátu alebo mangoldu
2 veľké cibule
5 strúčikov cesnaku
150g kozieho alebo kravského žervé syra
ghee na vymastenie formy
štipku himalájskej soli
Postup:
Quinou opláchneme v horúcej vode. Potom ju zalejeme 2x tak veľkým množstvom vody a privedieme k varu. Varte na miernom plameni 15minút. Odstavíme a necháme ešte dôjsť asi 5minút pod pokrievkou.
Pripravíme si zmes - plnku - Nasekáme na hrubo špenát alebo mangold a orestujeme na olivovom oleji spolu s cibuľou a cesnakom. Zmes osolíme a zmiešame so syrom.
Vymastíme stredne veľkú zapekaciu misu ghee maslom. Na spodok navrstvíme quinou, ktorú ešte premiešame s cca 1/2 dcl horúcou vodou. Na vrch navrstvíme plnku a dáme piecť do predohriatej rúry na 160°C na 15minút. Rúru vypneme a necháme quiche v nej ešte 20minút. Quinoa sa tak krásne spojí.
TIP: doporučujeme podávať s kyslou smotanou alebo dressingom a zeleninovým šalátom