KAKAO plnotučné (22-24%)

Kód: 061056 061054 061052 Zvoľte variant
Neohodnotené
2,35 € 4,55 € 8,95 € od 2,35 €
Skladom Skladom Skladom Zvoľte variant
Balenie
Zvolený variant nie je k dispozícii. Reset vybraných parametrov.
Môžeme doručiť do:
7.12.2022 7.12.2022 7.12.2022 Zvoľte variant

Tento jemne mletý kakaový prášok je zásobárňou živín, vrátane vlákniny, bielkovín a aminokyselín, okrem dôležitých minerálov, ako je vápnik, horčík, fosfor, mangán, železo, meď, zinok. Má zásadité pH 7,2. Obsahuje: anandamid (je prirodzene prítomný v ľudskom mozgu, spojený je s pocitom blaženosti a uvoľnenia), arginín, dopamín, tryptofán (esenciálna aminokyselina, ktorá je prekurzorom serotonínu - hormónu šťastia) a fenyletylamín

 

Detailné informácie

Podrobný popis

Zloženie: kakaový prášok

Krajina pôvodu: EU

 

Kakaovník dorastá do výšky 4 – 8 m a nesie široké, tmavozelené listy v striedavom usporiadaní, s kvetmi v strapcoch. Plody stromu sa nazývajú kakaový struk, sú oválne a v žltých alebo oranžových odtieňoch, ktoré obsahujú niekoľko semien známych ako „kakaové bôby“. Tieto bôby sú hlavnou odmenou získanou z kakaovníka, ktorý sa spracováva, suší, fermentuje, praží a melie, aby sa získal kakaový prášok.

Tento jemne mletý kakaový prášok je zásobárňou živín, vrátane vlákniny, bielkovín a aminokyselín, okrem dôležitých minerálov, ako je vápnik, horčík, fosfor, mangán, železo, meď, zinok. Kakaový prášok navyše obsahuje pokladnicu polyfenolových antioxidantov, ktoré odstraňujú chronické ochorenia hypertenzie, cukrovky a rakoviny. Niet pochýb o tom, že množstvo výživných zlúčenín v kakaovom prášku poskytuje vynikajúce zdravotné stimuly, ako je prevencia rakoviny, regulácia krvného tlaku, stimulácia mozgových funkcií, zlepšenie zdravia srdca a zvládnutie príznakov cukrovky.

Kvalitné kakao musí obsahovať minimálne 20 percent hmotnosti kakaového masla vzhľadom na hmotnosť sušiny. Kakao holandského typu je vnímané ako špeciálny produkt vyššej kvality. Obsahuje takmer dvojnásobok tuku v porovnaní s inými druhmi kakaa a vyrýba sa z kvalitnejších bôbov. Výsledkom je kakaový prášok s vyšším obsahom tuku, nižším obsahom škrobu, podstatne aromatickejší, s mahagónovou farbou a chuťovým profilom, ktorý zdôrazňuje tmavšie, orieškovejšie a zemitejšie tóny kakaa.

 

Nutričné hodnoty v 100g:

 

Energia:

1445KJ/349kcal

Tuky:

22,7g

z toho nasýtené mastné kyseliny:

12,5g

Sacharidy:

8,9g

z toho cukry:

0,06g

Bielkoviny:

19,9g

Soľ:

0,01g

 

Upozornenie: Skladujte na suchom a tmavom mieste.

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:
Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.