Pohánka je prirodzene bezlepková potravina s charakteristickou chuťou. Vhodná na sladko aj na slano.
Pohánka má priaznivý vplyv na cievny systém, pečeň a tráviace ústrojenstvo....
Zdravotné benefity:
je veľmi ľahko stráviteľné
má priaznivý pomer makroživín: sacharidov 70 %, bezlepkových obilnín je 10 %, obsahuje viac tukov ako lepkové obilniny – 4 %...
Bulgur sa získava z tvrdých odrôd pšenice, zrná sa namáčajú, uvaria a po vysušení podrvia. Má výraznú orieškovú chuť a príjemnú obilnú vôňu. Namáčaním a varením dochádza ku...
Bulgur sa získava z tvrdých odrôd pšenice, zrná sa namáčajú, uvaria a po vysušení podrvia. Má výraznú orieškovú chuť a príjemnú obilnú vôňu. Namáčaním a varením dochádza ku...
Quinoa vyniká veľmi vysokým obsahom bielkovín (vyšším než ostatné obilniny) a vyrovnanú skladbou esenciálnych aminokyselín. Neobsahuje lepok a je veľmi ľahko stráviteľná....
Quinoa vyniká veľmi vysokým obsahom bielkovín (vyšším než ostatné obilniny) a vyrovnanú skladbou esenciálnych aminokyselín. Neobsahuje lepok a je veľmi ľahko stráviteľná....
Quinoa vyniká veľmi vysokým obsahom bielkovín (vyšším než ostatné obilniny) a vyrovnanú skladbou esenciálnych aminokyselín. Neobsahuje lepok a je veľmi ľahko stráviteľná....
Slzovka je silný antioxidant, ktorý vylučuje z tela nežiadúce látky. Môžeme ju využiť do polievok, ako prílohu k mäsu aj k zelenine či na zahustenie omáčok. Uvarená a...
072002
V tejto kategórii nájdete klasické obilniny napr. krúpy, obľúbený bulgur. Ale jedálniček si môžete obohatiť aj o iné a to bezlepkové druhy ako sú pohánka, pšeno či quinoa.
Používame súbory cookie, aby sme vám umožnili pohodlné prehliadanie webovej stránky a vďaka analýze neustále zlepšovali jej funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac informácií