MANDĽOVÁ múka
Kód: 032089 032087 032090 Zvoľte variantPodrobný popis
Najuniverzálnejšiu paleolitickú múku možno vďaka svojej neutrálnej chuti použiť takmer na čokoľvek. V porovnaní s tradičnými mletými mandľami dokáže absorbovať oveľa viac tekutiny a tuku.
Fyziologické účinky mandlí:
Mandle obsahujú dostatok vitamínu E, takže pomáhajú stimulovať detoxikačné procesy a posilňujú našu odolnosť. Jeho silný antioxidačný účinok pomáha chrániť telo pred poškodením buniek spôsobeným oxidačným stresom.
Zabraňuje ukladaniu cholesterolu v cievach.
Je bohatý na vitamín B1, kyselinu listovú, riboflavín (vitamín B2), vitamín P a fosfor.
Bohaté na minerály. Horčík posilňuje kosti, stimuluje tvorbu bielkovín a udržuje rovnováhu vápnika a draslíka v tele.
Veľký zdroj medi: podporuje transport kyslíka, má dobrý vplyv na cievy a nervový systém.
Vďaka obsahu zinku stimuluje hojenie rán.
Pre obsah železa sa odporúča pri rekonvalescencii alebo problémoch s krvotvorbou.
Krém vyrobený z neho čistí a hydratuje pokožku.
Mandľové mlieko bohaté na vitamíny získané z lúpaných jadier sa konzumuje po stáročia. Nápoj, obľúbený pri diétach bez sóje a mäsa, je výbornou náhradou bielkovín a zlepšuje pamäť.
Mandle majú vysoký obsah bielkovín a zároveň vlákniny. Táto kombinácia pomáha udržiavať príjem živín na rozumnej úrovni – teda bez ohľadu na to, koľko olejnatých semien skonzumujeme, mandle zvyšujú pocit plnosti a chránia naše zdravie. Zmierňuje náhle zvýšenie hladiny cukru v krvi.
Priaznivo pôsobí pri prevencii niektorých druhov rakoviny.
Stimuluje trávenie a je účinným prostriedkom proti zápche.
Použiteľné: Vďaka svojej dobrej schopnosti viazať vodu, neutrálnej chuti a svetlej farbe sa dá veľmi dobre použiť na zahusťovanie potravín. Je to skvelá prísada do všetkých druhov cestovín, dá sa z nej pripraviť chlieb, pečivo a koláče. Je vhodný aj na pečenie.
TIP: Domáca príprava mandľovej múky
- Kúpte normálne mandle.
- Nechajte zovrieť vodu, vsypte do nej mandle a vo vriacej vode sparte asi 1 minútu.
- Sceďte a po ochladení medzi prstami vylúpte mandle jednu po druhej, rozložte na tácke a nechajte vysušiť.
- Potom ich dajte do sáčku a uložte do mrazničky.
- Po zmrazení ich môžete rozmixovať v mixéri. To že sú zmrazené je veľmi dôležité, pretože keby ste ich mixovali pri normálnej teplote, uvolní sa z mandlí olej, môže dôjsť ku prehriatiu.
Zloženie: mandľová múka
Krajina pôvodu: USA
Nutričné hodnoty v 100g: |
|
Energia: |
2411KJ/583kcal |
Tuky: |
26,8g |
z toho nasýtené mastné kyseliny: |
3,6g |
Sacharidy: |
7,6g |
z toho cukry: |
4,9g |
Bielkoviny: |
20,0g |
Soľ: |
0,06g |
Upozornenie: Skladujte na suchom a tmavom mieste.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.